;

Integritetspolicy

Den här webbplatsen, www.grunenthalhealth.com , (nedan kallad "webbplats") tillhandahålls av Grünenthal GmbH (nedan kallad "vi", "vår" eller "oss"). Vi respekterar din integritet och är skyldiga att skydda din information.Sekretesspolicyn nedan visar vår praxis när det gäller insamling och användning av information enbart för webbplatsen som finns på www.grunenthalhealth.com.Om du letar efter mer information om leverantören av denna webbplats så hänvisar vi till vår förläggare.

1.Hantering av personlig data

På Grünenthal tror vi att öppenhet är grunden för ett tillförlitligt samarbete.Nedan ger vi dig information om hur vi hanterar dina personuppgifter när du använder vår webbplats.Vi hanterar dina personuppgifter eftersom det är nödvändigt för att göra vissa funktioner på vår webbplats tillgängliga och ge dig bästa möjliga upplevelse.Såvida inget annat anges beror den rättsliga grunden för hanteringen av dina personuppgifter på det faktum att sådan hantering krävs för att göra de funktioner tillgängliga på webbplatsen som du begärt (Art.6(1)(b) Allmänna dataskyddslagstiftningen.)

1.1 Använda vår webbplats

 

1.1.1 Tillgång till vår webbplats

 

När du öppnar vår webbplats kommer din webbläsare att överföra vissa data till vår webbserver.Detta görs av tekniska skäl så att vi kan göra informationen du begär tillgänglig.I synnerhet samlas följande data in, lagras kort och används:

  • IP-adress
  • Datum och tid för åtkomst
  • Skillnader i tidzon jämfört med Greenwich Mean Time (GMT)
  • Innehållet i begäran (specifik webbplats)
  • Status för åtkomst/HTTP-statuskod
  • Överförd datamängd
  • Webbplats som begär åtkomst
  • Webbläsare, språkinställningar, version av operativsystem för webbläsarprogramvara och yta

Vi lagrar också sådan information under en begränsad tid så att vi kan initiera en spårning av personuppgifter i händelse av faktisk eller försökt obehörig åtkomst till våra servrar (Art.6(1)(f) Allmänna dataskyddslagstiftningen).

 

1.1.2 Inställningar för cookies

 

Vad är cookies?
Vår webbplats använder så kallade "cookies". Cookies är små textfiler som lagras i terminalens minne via din webbläsare.De lagrar viss information (till exempel ditt önskade språk eller webbplatsinställningar).Din webbläsare kan skicka tillbaka dessa till oss när du besöker vår webbplats, beroende på cookiens livslängd.

Vilka cookies använder vi?
Vi skiljer mellan två kategorier av kakor:(1) funktionella cookies som är nödvändiga för funktionen på vår webbplats och (2) valfria cookies.Dessa används för webbplatsanalys och marknadsföringsändamål.Följande tabeller innehåller en detaljerad beskrivning av de valfria cookies vi använder:

Valfria Cookies

Verktyg Syfte och innehåll Livslängd
Webbplatsanalys med Sitecore Experience Analytics: Dessa cookies tilldelar ett slumpmässigt genererat ID till din enhet.Detta gör att vi kan känna igen din enhet nästa gång du gör ett besök.För information om webbplatsanalys se respektive kapitel nedan. Identifiering av ett besök för att kunna optimera analysen av webbplatsens användning.Inga personuppgifter registreras. Sessionens varaktighet:Denna cookie raderas om webbläsaren är stängd

Verktyg Syfte och innehåll Livslängd
Webbplatsanalys med Google Analytics: Webbplatsanalys med Google Analytics:
Dessa cookies tilldelar ett slumpmässigt genererat ID till din enhet.Detta gör att vi kan känna igen din enhet nästa gång du gör ett besök.För information om webbplatsanalys se respektive kapitel nedan.
Identifiering av besöksspårning inaktiverad

Du kan aktivera eller inaktivera all spårningsanalys som beskrivs i det här avsnittet genom att klicka på knappen nedan:

Analysspårning: Av

Med ditt samtycke
Vi använder endast valfria cookies om vi har fått ditt tidigare godkännande (Art.6(1)(a) Allmänna dataskyddslagstiftningen).När du besöker vår webbplats för första gången, kommer en baner att visas som ber dig att ge oss ditt samtycke till inställningen av valfria cookies.Om du samtycker kommer vi att placera en cookie på din dator och baneren visas inte igen så länge cookien är aktiv.Efter att cookiens livslängd löpt ut, eller om du aktivt tar bort cookien, kommer baneren att dyka upp nästa gång du besöker vår webbplats och kommer åter att be dig om ditt samtycke.

Hur man förhindrar inställningen av cookies
Naturligtvis kan du använda vår webbplats utan att några cookies ställs in.I din webbläsare kan du när som helst konfigurera eller inaktivera användningen av cookies.Kolla in hjälpmenyn i din webbläsare för att få hjälp:

Internet Explorer™:
http://windows.microsoft.com/de-DE/windows-vista/Block-or-allow-cookies

Safari™:
https://support.apple.com/sv-se/guide/safari/sfri11471/mac

Chrome™:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sv&%3Bhlrm=da

Firefox™:
https://support.mozilla.org/sv/kb/aktivera-och-inaktivera-kakor-webbplatser-installningar

Detta kan dock leda till en begränsning av funktionerna eller ha negativa effekter på användarvänligheten på vår webbplats.Du kan när som helst invända mot inställningen av valfria cookies genom att använda respektive invändningsalternativ som anges i tabellen ovan.

 

1.1.3 Webbplatsanalys

 

Sitecore
Denna webbplats använder webbanalystjänsten "Sitecore Experience Analytics" för att kontinuerligt förbättra kundvänligheten på vår webbplats.Sitecore använder "cookies" som lagras på din dator och gör det möjligt att analysera din användning av webbplatsen.Informationen som genereras av cookien om din användning av denna webbplats överförs till, och lagras av, toppmoderna EU-baserade molnservrar (Azure Cloud, Dublin).Du kan använda en motsvarande inställning i din webbläsarprogramvara för att förhindra att cookies sparas. Vi vill dock uppmärksamma dig på det faktum att om du gör det kanske du inte kan använda alla de funktioner som webbplatsen erbjuder i sin helhet.

Google Tag Manager
Denna webbplats använder GTM (Google Tag Manager) för att initiera och kontrollera anslutningen till Google Analytics.Det används mest av allt för att minimera den administrativa ansträngningen och för att analysera rapporteringsproblem.

Google Analytics
På vår webbplats använder vi Google Analytics, en webbanalystjänst från Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (nedan kallad "Google"). Google kommer att analysera din användning av vår webbplats på vår vägnar.För detta ändamål använder vi bland annat cookies som beskrivs mer detaljerat i tabellen ovan.Informationen som samlas in av Google i samband med din användning av vår webbplats (till exempel den hänvisande URL, våra webbsidor som du har besökt, din webbläsartyp, dina språkinställningar, ditt operativsystem, din skärmupplösning) kommer att överföras till en Google-server i USA, där det kommer att lagras och analyseras.De respektive resultaten kommer sedan att göras tillgängliga för oss i anonym form.Dina användningsuppgifter kommer inte att anslutas till din IP-adress i sin helhet under den här processen.På vår webbplats har vi aktiverat IP-anonymiseringsfunktionen som erbjuds av Google, som kommer att ta bort de 8 sista siffrorna (typ IPv4) eller de sista 80 bitarna (typ IPv6) på din IP-adress.Google är dessutom certifierat enligt EU-USA: s sekretessköld, vilket säkerställer att ett tillräckligt dataskydd upprätthålls med avseende på bearbetning av data av Google i USA.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till användning av webbanalys, antingen genom att ladda ner och installera det medföljande Google Browser Plugin eller genom att administrera dina medgivanden i tabellen ovan, i vilket fall en opt-out cookie kommer att placeras.Båda alternativen kommer att förhindra tillämpningen av webbanalys bara så länge du använder webbläsaren som du installerade plugin på och tar inte bort opt-out cookien.Mer information om Google Analytics finns i Google Analytics användarvillkor, sekretess- och dataskyddsriktlinjerna för Google Analytics och i Googles sekretesspolicy.

Genom att använda den här webbplatsen samtycker du till behandlingen av data om dig av Google på det sätt och i de syften som anges ovan.

Spårningskoden för Google Analytics, som implementeras på denna webbplats, stöder displayreklam.Åter marknadsförings funktionen används för visning av Google Analytics på denna webbplats.

Annonserna visas på webbplatserna av tredje parts leverantörer inklusive Google.Den kombinerade användningen av cookies från första parten (t.ex. Google Analytics) och tredje parts cookies (t.ex. DoubleClick-cookies) gör att vi kan personliggöra, anpassa och optimera annonserna vi visar på denna webbplats baserat på dina tidigare besök.Du kan använda Ads Preferences Manager för att avaktivera Google Analytics för skärmannonsering och anpassa annonser i Google Display Network.

Följande Google AdWords-funktioner används på denna webbplats:

  • Åter marknadsföring
  • Intressekategorier
  • Liknande målgrupper
  • Andra typer av internetbaserad annonsering

Vi använder dessa Google AdWords-funktioner för att göra besökare på denna webbplats medvetna om webbplatser för tredje parts leverantörer eller för att adressera internetanvändare med specifika intresseprofiler, baserat på deras internetanvändning.Vi samlar inte in personlig information med våra cookies, åter-marknadsföringslistor eller andra anonyma ID.

Allmän information om online beteendeannonsering

Online beteendeannonsering, även kallad targeting, gör det möjligt för reklamföretag att identifiera användare och tilldela dem till särskilda målgrupper när de levererar annonser.Denna information gör det möjligt att visa annonser som är mer relevanta för användaren.

Beteendeannonsering sker i tre steg: datainsamling via "spårningspixlar", lagring och bearbetning av loggfilinformation och slutligen med hjälp av denna information när användaren återvänder för retargeting eller liknande retargeting.Vi vill förklara de här stegen mer detaljerat nedan.

HotJar

Vi använder Hotjar för att bättre förstå våra användares behov och för att optimera denna tjänst och upplevelse.Hotjar är en tekniktjänst som hjälper oss att bättre förstå användarnas upplevelse (t.ex. hur mycket tid de spenderar på vilka sidor, vilka länkar de väljer att klicka, vad användare gör och inte gillar, etc.) och detta gör att vi kan bygga och upprätthålla vår tjänst med användaråterkoppling.Hotjar använder cookies och annan teknik för att samla in data om våra användares beteenden och deras enheter (särskilt enhetens IP-adress (fångas och lagras endast i anonymiserad form), enhetens skärmstorlek, enhetstyp (unika enhetsidentifierare), webbläsarinformation, geografisk plats (endast land), föredraget språk som används för att visa vår webbplats).Hotjar lagrar denna information i en pseudonymiserad användarprofil.Varken Hotjar eller vi kommer någonsin att använda denna information för att identifiera enskilda användare eller för att matcha den med ytterligare data om en enskild användare.För mer information, se Hotjars sekretesspolicy genom att klicka på den här länken.

Du kan välja bort skapandet av en användarprofil, Hotjars lagring av data om din användning av vår webbplats och Hotjars användning av spårningscookies på andra webbplatser genom att följa detta opt-out link.

Användning av spårningspixlar på webbplatsen

Spårningspixlar är små bilder på webbplatser som används för inspelning av loggfiler och analys av loggfil för statistisk utvärdering.När du besöker en webbplats skriver spårningspixlarna information till cookiefilen i användarens webbläsare.

 

1.1.4 Användning av kontaktformulär

 

Du kan kontakta oss direkt genom att använda de kontaktformulär som finns på vår webbplats.I synnerhet kan du ge oss följande information:

  • namn, efternamn och titel
  • Adress (Gata, Postnummer, Stad)
  • land
  • Kontaktinformation (t.ex. e-postadress, telefonnummer)
  • meddelande

Vi samlar in, bearbetar och använder informationen du tillhandahåller via kontaktformulären uteslutande för behandling av din specifika begäran.

 

1.1.5 Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Du kan prenumerera för att få vårt nyhetsbrev från vår webbplats.Baserat på ditt tidigare godkännande kommer vi att samla in och använda den e-postadress som du anger för att ge dig nyhetsbrevet (Art.6(1)(a) Allmänna dataskyddslagstiftningen).Om du vill få ett anpassat nyhetsbrev kan du på frivillig basis ge oss följande ytterligare information:

  • Namn och efternamn
  • Titel
  • Media, Avdelning
  • Stad, Land
  • Språk
  • Ämne(n) av intresse

För prenumeration på vårt nyhetsbrev använder vi den så kallade double opt-in-proceduren.När du prenumererar på nyhetsbrevet skickar vi dig ett meddelande till den angivna e-postadressen och ber om din bekräftelse.Om du inte bekräftar din prenumeration tas din prenumeration automatiskt bort.För att förhindra missbruk av dina personuppgifter, loggar vi din prenumeration och din bekräftelse, arkiverar den IP-adress du använder när du prenumererar, tidpunkten för din prenumeration och din bekräftelse, meddelanden som skickats av oss angående ditt prenumeration och formuleringen av din prenumeration och bekräftelse.

Du kan återkalla ditt samtycke till att ta emot vårt nyhetsbrev när som helst med framtida effekt.För att förklara att du vill avsluta prenumerationen kan du använda respektive länk som ingår i alla nyhetsbrev eller hänvisa till kontakterna som anges nedan.

 

1.1.6 Externa tjänster eller innehåll på vår webbplats

 

Vi inkluderar tjänster från tredje part och/eller innehåll på vår webbplats.När du använder sådana tjänster från tredje part eller när tredje parts innehåll visas utbyts kommunikationsdata mellan dig och respektive leverantör av tekniska skäl.Respektive leverantör av tjänsterna eller innehållet kan också behandla dina uppgifter för egna ytterligare ändamål.Så vitt vi vet har vi konfigurerat tjänster och innehåll hos leverantörer som är kända för att bearbeta data för egna ändamål på ett sådant sätt att antingen någon kommunikation för andra ändamål än att presentera sina tjänster eller innehåll på vår webbplats är blockerad, eller att kommunikation endast sker när du aktivt har valt att använda respektive tjänst.Eftersom vi inte har någon kontroll över data som samlas in och behandlas av tredje part, är vi inte i stånd att tillhandahålla bindande information om omfattningen och syftet med sådan behandling av dina uppgifter.

För ytterligare information om omfattningen och syftet med sådan insamling och behandling av dina uppgifter, vänligen se integritetsförklaringarna till de leverantörer vars tjänster och/och/eller innehåll vi inkluderar och som ansvarar för skyddet av dina uppgifter i detta sammanhang:För en interaktiv design av vår webbplats är tredje parts innehåll från YouTube och Vimeo integrerat i denna webbplats.Detta tjänar till att skydda våra dominerande legitima intressen i en multimediapresentation av våra tjänster och våra aktiviteter i enlighet med Art.6 (1) Klausul 1 lit. f GDPR.

  • YouTube (videos)

    Denna webbplats använder plug-ins från det amerikanska företaget Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google") som Youtube drivs av.Som en konsekvens kan logginformation överföras från vår webbplats till Google.Googles server i USA lagrar således automatiskt information ("loggdata"), till exempel information som din webbläsare skickar till en webbplats när du besöker den, eller den information som din mobil app skickar när du använder den.Denna loggdata kan innehålla din IP-adress, adressen till webbplatsen du besökte som använder Googles funktioner, webbläsartyp och inställningar, datum och tid för din begäran, information om din användning av Google och cookies.

    Du kan ta reda på mer information om datainsamling, hur dina data utvärderas och behandlas av Youtube och dina rättigheter som rör detta i Youtube:s sekretesspolicy: http://vimeo.com/privacy.

    Youtube / Google: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/
  • Vimeo (videos)

Denna webbplats använder plug-ins från det amerikanska företaget Vimeo, LLC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA.Som en konsekvens kan logginformation överföras från vår webbplats till Vimeo.Vimeos server i USA lagrar således automatiskt information ("loggdata"), till exempel den information som din webbläsare skickar till en webbplats när du besöker den, eller den information som din mobil app skickar när du använder den.Denna loggdata kan innehålla din IP-adress, adressen till webbplatsen du besökte som använder Vimeo-funktioner, webbläsartyp och inställningar, datum och tid för din begäran, information om din användning av Vimeo och cookies.

Du kan ta reda på mer information om insamling av data, hur dina data utvärderas och behandlas av Vimeo och dina rättigheter i samband med detta i Vimeos sekretesspolicy: http://vimeo.com/privacy

Användning av Facebook, LinkedIn Twitter och Instagram Plugins

Vi använder så kallade sociala plugins ("plugins") från sociala nätverk Facebook och Google+ och mikrobloggtjänsterna Twitter och Instagram på vår webbplats.Dessa tjänster tillhandahålls av följande företag:Facebook Inc., Google Inc., Twitter Inc. och Instagram LLC ("leverantörer").

  • Facebook (socialmedia)

Dataskydd för användning av Facebook-plugins (gilla-knappen)

På våra sidor är plugins från det sociala nätverket Facebook, leverantören Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, USA, intregrerade.Du kan känna igen Facebook-plugins på Facebook-logotypen eller ”Gilla-knappen" på vår sida.En översikt över Facebook-plugins kan hittas här: developers.facebook.com/docs/plugins/

När du besöker våra sidor skapar plugin-en direkt anslutning mellan din webbläsare och Facebook-servern.Facebook kommer att informeras om att du har besökt vår webbplats med din IP-adress.Om du klickar på Facebook "Like-knappen" medan du är inloggad på ditt Facebook-konto kan du länka innehållet på våra sidor till din Facebook-profil.Detta gör att Facebook kan koppla besöket på våra sidor till ditt användarkonto.Vi vill påpeka att vi som leverantör av sidorna inte får någon kunskap om innehållet i den överförda informationen och deras användning av Facebook.För mer information, se Facebooks integritetsförklaring på https://www.facebook.com/about/privacy/.

Om du inte vill att Facebook ska koppla besöket på våra sidor till ditt Facebook-användarkonto, logga ut från ditt Facebook-användarkonto.

Omvandlingsmätning med Facebook Pixel

Med ditt samtycke använder vi "besökarens åtgärdspixel" på Facebook Inc., 1601 S.California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA ( "Facebook") inom vår Internet-närvaro.Vi kan använda den för att spåra åtgärder från användare som har sett eller klickat på en Facebook-annons.Detta gör att vi kan spåra effektiviteten i Facebook-reklam för statistiska och marknadsundersökningsändamål.Uppgifterna som samlas in på detta sätt är anonyma för oss, dvs vi ser inte personuppgifterna för enskilda användare.Dessa uppgifter kommer emellertid att lagras och behandlas av Facebook, och kommer att kommuniceras till dig enligt vår kunskap.Facebook kan ansluta denna information till sitt Facebook-konto och även använda sin egen reklam, enligt Facebooks policy för dataanvändning https://www.facebook.com/about/privacy/ . Du kan aktivera såväl Facebook som dess partners att aktivera och avaktivera reklamannonser på Facebook.För detta ändamål kan en cookie också lagras på din dator.

Detta godkännande får endast deklareras av användare som är äldre än 13 år.Om du är yngre, be dina utbildade personer om råd.

LinkedIN (socialmedia)

Integritetspolicy för användning av LinkedIn

Vår webbplats använder funktioner i LinkedIn-nätverket.Leverantören är LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, USA.En anslutning till LinkedIn-servrar skapas för all åtkomst till vår webbplats som innehåller funktioner från LinkedIn.LinkedIn informeras om att du besökte vår webbplats med din IP-adress.Om du klickar på knappen "Rekommendera" LinkedIn och är inloggad på ditt LinkedIn-konto kan LinkedIn ansluta ditt besök till vår webbplats med dig och ditt användarkonto.Vi underrättar om att vi som operatör av denna webbplats inte har någon kunskap om innehållet i de data som överförs till LinkedIn eller hur de används.

Du kan läsa mer genom att konsultera LinkedIns sekretesspolicy på https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy

Twitter (socialmedia)

Sekretessförklaring för användning av Twitter

Funktionerna för Twitter-tjänsten är integrerade på vår webbplats.Dessa funktioner erbjuds av Twitter Inc., Twitter, Inc.1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA.Genom att använda Twitter och “Re-tweet” på webbsidorna är dina besök länkade till ditt Twitter-konto och görs kända för andra användare.Dessa data överförs också till Twitter.

Vi påpekar att vi som leverantörer av webbplatserna inte har någon kunskap om innehållet i den överförda informationen och användningen av dem via Twitter.För mer information, se http i sekretessförklaringen till Twitter: twitter.com/privacy

Dina sekretessinställningar på Twitter du kan ändra kontoinställningarna under http://twitter.com/account/settings

Sekretessförklaring för användning av Instagram

Funktionerna för tjänsten Instagram är integrerade på vår webbplats.Dessa funktioner erbjuds av Instagram drivs av Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA ("Instagram").En översikt över Instagram-knappar och deras utseende kan hittas här:https://help.instagram.com/

När du öppnar en sida på vår webbplats som innehåller ett sådant plugin upprättar din webbläsare en direkt anslutning till Instagrams servrar.Den relevanta leverantören kommer att överföra innehållet i plugin direkt till din webbläsare och integrera det på sidan.Genom denna integration kommer leverantören att få informationen som din webbläsare har samlat på motsvarande sida på vår webbplats, även om du inte har en profil eller inte är inloggad för närvarande.Denna information (inklusive din IP-adress) överförs direkt från din webbläsare till en server hos relevant leverantör i USA och lagras där.

Om du är inloggad på tjänsten kan leverantörerna direkt kartlägga ditt besök på vår webbplats till din profil på Instagram.Om du interagerar med plugins, t.ex. genom att trycka på "Instagram" -knappen överförs denna information också direkt till en server som tillhör leverantörerna och lagras där.Informationen kommer också att publiceras på det sociala nätverket, på ditt Instagram-konto och visas för dina kontakter.

Syftet och omfattningen av datainsamlingen och den fortsatta behandlingen och användningen av uppgifterna av leverantören samt dina rättigheter i detta avseende och inställningsmöjligheterna för att skydda din integritet finns i leverantörens integritetspolicy.

Instagrams sekretesspolicy: https://help.instagram.com/155833707900388/

Pardot Marketing Automation System

Vi använder Pardot Marketing Automation System of Pardot LLC, 950 East Paces Ferry Road, Suite 3300 Atlanta, GA 30326, USA (“Pardot Marketing Automation System”) på vår webbplatsPardot Marketing Automation System är en speciell programvara för att fånga och utvärdera rörelseprofiler för besökare på webbplatsen.Under förutsättning att Pardot LLC behandlar personuppgifter, sker behandlingen uteslutande för vår räkning och enligt våra instruktioner.Vi har säkerställt ett individuellt avtal med Pardot LLC i enlighet med EU:s dataskyddsdirektiv genom Pardot LLC.

Ändå indikerar vi förebyggande att Pardot Marketing Automation System använder "cookies" som lagras på de enskilda användarnas datorer och möjliggör analys av webbplatsens användning.Du kan förhindra lagring av cookies när som helst i lämpliga inställningar i din webbläsare.Blockering av dessa cookies kan dock begränsa vissa funktioner och användbarhet för vårt erbjudande.

Google reCAPTCHA

I syfte att skydda mot missbruk av våra webbformulär, såväl som mot skräppost, använder vi Google reCAPTCHA-tjänsten som en del av vissa formulär på denna webbplats.Genom att kontrollera en manuell inmatning förhindrar denna tjänst automatiserad programvara (så kallade bots) från att utöva missbruk på webbplatsen.I enlighet med Art.6 (1) Klausul 1 lit. f bevarandet av våra berättigade legitima intressen i skyddet av vår webbplats mot missbruk samt en störningsfri representation av vår online-närvaro.

Google reCAPTCHA är ett erbjudande från Google LLC (www.google.com).

Google LLC har sitt huvudkontor i USA.Detta land har ett adekvat avgörande från Europeiska kommissionen.Detta går tillbaka till EU:s US Privacy Shield, enligt vilket Google LLC är certifierat.Ett aktuellt certifikat kan ses här: https://www.privacyshield.gov/list

Google reCAPTCHA använder en kod inbäddad på webbplatsen, ett så kallat JavaScript, som en del av granskningsmetoderna som tillåter en analys av din användning av webbplatsen, till exempel cookies.Den automatiskt insamlade informationen om din användning av denna webbplats, inklusive din IP-adress, överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där.Dessutom utvärderas andra cookies lagrade av Googles tjänster i din webbläsare av Google reCAPTCHA.

Det finns ingen avläsning eller lagring av personuppgifter från inmatningsfältet i respektive formulär.För mer information om Googles sekretesspolicy, besök https://policies.google.com/privacy?hl=sv.

Du kan förhindra Googles insamling av data som genereras av JavaScript, eller cookien relaterad till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress), samt bearbetning av denna information av Google, genom att förhindra körning av JavaScripts eller inställning av cookies i dina webbläsarinställningar.Observera att detta kan begränsa funktionen på vår webbplats för din användning.

 

1.1.7 Registrering för stängda användargrupper

 

Begränsad åtkomst för speciella användargrupper
Specifik information som detaljer om våra produkter kan vi bara dela med en begränsad grupp människor.Därför arkiverar vi följande personuppgifter:

  • Namn och efternamn
  • Användarnamn och lösenord
  • E-postadress

Vi behandlar dessa personuppgifter för att ge dig tillgång till vår webbplats.De kommer att raderas om du ber oss att inaktivera ditt användarkonto.

 

1.1.8 Information om biverkningar och kvalitetsklagomål

 

Observera att vår företagswebbplats inte är avsedd eller utformad för kommunikation angående biverkningar, brist på terapeutisk effekt, medicineringsfel, grå marknadsprodukter/förfalskad medicin, felaktig eller icke avsedd användning, kvalitetsklagomål och/eller andra frågor angående säkerheten eller kvaliteten på våra produkter.Vi förstår att du kanske vill rapportera biverkningar eller klagomål på kvalitet.Du kan göra detta genom att antingen kontakta din sjukvårdspersonal (t.ex. läkare eller farmaceut) eller din lokala hälsovårdsmyndighet eller genom att kontakta oss Om du ändå rapporterar oönskade biverkningar eller andra problem beträffande produkternas säkerhet eller kvalitet, är vi juridiskt skyldiga att ta itu med din kommunikation och kan behöva kontakta dig för förtydligande.Därefter kan vi behöva anmäla till hälsomyndigheterna och i detta sammanhang kommer din information att vidarebefordras i pseudonymiserad form, det betyder att ingen information där du kan identifieras direkt kommer att vidarebefordras.Vi kan också behöva vidarebefordra dessa pseudonymiserade meddelanden till våra gruppföretag och samarbetspartners, i den utsträckning dessa också är skyldiga att meddela sina respektive hälsomyndigheter.

 

1.1.9 Användarenkäter

 

Ibland gör vi användarundersökningar på vår webbplats.Deltagande är givetvis frivilligt.Vi använder funktionella cookies för att utföra användarundersökningarna.Den tekniska informationen som registreras av användarundersökningen är samma information som registreras när användare besöker webbplatsen (se ovan).Dina svar som lämnats in under användarundersökningen kommer inte att kopplas till dina personuppgifter, till exempel din IP-adress.

1.2 Överföring av data för uppdragsbehandling

Vi kommer i viss utsträckning att använda specialiserade uppdragsgivare för behandling av dina uppgifter.Vi är noggranna med att välja och övervaka sådana serviceaktörer.De behandlar bara personuppgifter efter vår instruktion och strikt i enlighet med våra direktiv, baserade på respektive databehandlaravtal.

1.3 Behandling av data utanför EU/the EEA

Dina uppgifter kommer delvis att behandlas i länder utanför Europeiska unionen ("EU") eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EEA"). De respektive länderna kan ha en lägre dataskyddsnivå än europeiska länder.I sådana fall kommer vi att se till att en tillräcklig skyddsnivå tillhandahålls för dina data, t.ex. genom att ingå specifika avtal med våra avtalspartners, eller så ber vi om ditt uttryckliga samtycke till sådan behandling.

2.Information om dina rättigheter

Du har följande rättigheter enligt gällande lagar för integritetsskydd:

  • rätt till information om dina personuppgifter lagrade av oss;
  • rätt att begära korrigering, radering (förutsatt att vi inte är juridiskt skyldiga att behålla informationen) eller begränsad behandling av dina personuppgifter;
  • rätten att invända mot en behandling av skäl av vårt eget legitima intresse, allmänintresse eller profilering, såvida vi inte kan bevisa att tvingande, motiverade skäl som åsidosätter dina intressen, rättigheter och frihet finns, eller att sådan behandling sker för att hävda, utöva eller försvara rättsliga fordringar;
  • rätt till dataportabilitet;
  • rätt att lämna in ett klagomål till en dataskyddsmyndighet.
  • Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till insamling, behandling och användning av dina personuppgifter med framtida effekt.För ytterligare information hänvisas till kapitlen ovan som beskriver behandlingen av data baserat på ditt samtycke.

3.Kontakt

Har du några frågor angående vår integritet eller vill du utöva dina rättigheter?Vänligen låt oss veta!Du kan antingen använda vårt kontaktformulär eller kontakta vårt företags dataskyddsteam på följande adress: dataprivacy.de@grunenthal.com

Begäranden och klagomål

Om du som den registrerade har några frågor angående vår integritet eller om du inte håller med om hur Grünenthal eller personer på Grünenthal behandlar dina uppgifter kan du kontakta Grünenthals Global Data Protection officer genom att använda följande e-post adress:GlobalDataProtectionOfficer@grunenthal.com

Datatillsynsmyndighet

Du kan också ställa frågor och klaga till datatillsynsmyndigheten som ansvarar:

Landesbeauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit Nordrhein-Westfalen
Postfach 20 04 44
40102 Düsseldorf
Telefon:0211/38424-0
Fax:0211/38424-10
E-post: poststelle@ldi.nrw.de

4.Ändring av integritetsförklaring

Vi kan uppdatera vår integritetspolicy emellanåt och vi kommer att publicera dessa uppdateringar på vår webbplats.De träder i kraft vid publicering så vi rekommenderar att du regelbundet besöker webbplatsen för att hålla dig informerad om eventuella ändringar.

Denna integritetspolicy uppdaterades senast den 1 augusti 2019.